Tuesday, February 14, 2012

Alfa Romeo Disco Volante Concept 2012

Letselschade Advocaten Rotterdam


Gepost op 13-02-2012 om 20:01 door mister_smokalot in Alfa Romeo, Concepten, Retro 14 Reacties »

Flying High
HAHAHA! *proest*

P Jetsons belden, ze willen hun vliegende schotel terug.

Het is geen grap, u kijkt hier naar de primeur van Touring Superleggera (van coachbuilder Carrozeria Touring, met title bekend van p Gumpert Tornante) voor p Autosalon van Geneve 2012. Maar voordat u nou denkt dat ze daar in Italie op hun achterhoofd gevallen zijn: het gaat een hommage worden aan p gelijknamige 1952 Alfa Romeo C 52 (hieronder afgebeeld). We hopen alleen wel dat Carrozeria er nog wielen op monteert.

Alfa C52 Disco Volante

Als er een prijs bestond voor meest nietszeggende teaser games, serta wonnen p Italiaanse designhuizen die dit jaar. Bertone liet ook al een rare wirwar van pennestreken zien, en eigenlijk is Pininfarina nog het duidelijkst met zijn Cambiano concept. Aan p andere kant: als niet-(meer)automakende designer kan je je wat meer artistieke vrijheid permitteren natuurlijk.

Laten we hopen dat Touring er wat moois van maakt. Dat moet haast wel, want p basis van het concept wordt gevormd door p Alfa Romeo 8C Competizione. P naam van het concept, dat zich laat vertalen als ‘vliegende schotel’, geeft ons trouwens meteen p gelegenheid dat lekkere plaatje van Ida Engberg te pluggen:

Letselschade Advocaten Utrecht

No comments:

Post a Comment